Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Μπαρμπούνια με κάπαρη

Υλικά:

1 κιλό μπαρμπούνι, καθαρισμένο, ξεντερισμένο, με το κεφάλι
½ φλιτζ. έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και κατόπιν σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο
2 φλιτζ. σφιχτές και ώριμες ντομάτες, τριμμένες ή ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβας πολύ καλής ποιότητας, με τον χυμό τους
1 φύλλο δάφνης
1 φλιτζ. μικρή κάπαρη σε άλμη, μουλιασμένη σε ζεστό νερό για 1 ώρα και κατόπιν στραγγισμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση:

Αλατίζουμε ελαφρώς τα ψάρια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο ώσπου να τα χρησιμοποιήσουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για περίπου 7 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν διαφανή. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε ξανά για ένα λεπτό. Ρίχνουμε τις ντομάτες και την δάφνη και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε την κάπαρη και σιγοβράζουμε ξανά για ένα λεπτό.
Τέλος, προσθέτουμε τα ψάρια. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα σκεπάζουμε και τα σιγοβράζουμε για περίπου 15 με 20 λεπτά, μέχρι να βράσουν καλά, αλλά να παραμείνουν τρυφερά. Τα σερβίρουμε ζεστά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου