Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Κάπαρη και για τον πονόδοντο!

Η κάπαρη (Capparis spinosa), είναι ένας πολυετής φυλλοβόλος θάμνος. Καπαρόκουμπο ή απλά κάπαρη, ονομάζεται το ανώριμο μπουμπούκι του φυτού, το οποίο συλλέγεται και συντηρείται ως τροφή.
Τα μοναδικά, πικάντικα και αρωματικά μπουμπούκια της κάπαρης, προέρχονται από έναν χαμηλό θάμνο και αποτελούν μια από τις πιο εκλεκτές τροφές της Μεσογειακής κυρίως κουζίνας. Ως φυτό η κάπαρη είναι γνωστή από την αρχαιότητα αφού υπήρξε δημοφιλής στους αρχαίους Έλληνες οι οποίοι την κατανάλωναν ως ορεκτικό αλλά παράλληλα την χρησιμοποιούσαν και για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες. Ο Διοσκουρίδης σημαντικός γιατρός, φαρμακολόγος και βοτανολόγος τη συνιστούσε ως φάρμακο για πολλά νοσήματα. Σημείωνε δε ότι αν βραστεί με ξύδι, σταματά τον πονόδοντο με στοματικές πλύσεις. Σε περίπτωση λοιπόν πονόδοντου, αν θέλουμε να ανακουφιστούμε από τον πόνο, βράζουμε κάπαρη και κάνουμε στοματικές πλύσεις. Γιατί όλα τα φάρμακα βρίσκονται στη φύση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου