Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Νιόκι με κάπαρη

Υλικά:

500 γρ. νιόκι
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο
2 μικρά κρεμμυδάκια (ή ένα μέτριο)
3 κ.σ. κάπαρη
μαϊντανό
λίγο βούτυρο
θυμάρι (φρέσκο ή αποξηραμένο)
1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβετε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι και προσθέστε το θυμάρι με τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Ξύστε το λεμόνι σας στο τηγάνι και κρατήστε το χυμό του για αργότερα. Προσθέστε το βούτυρο και την κάπαρη. Βράστε τα νιόκι σας σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο και προσθέστε το χυμό λεμονιού στο τηγάνι σας, μαζί με λίγο νερό από τα νιόκι που βράζουν. Στραγγίστε τα νιόκι, προσθέστε τα στη σάλτσα σας στο τηγάνι, μαζί με την παρμεζάνα και φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου