Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Γιατί να καλλιεργήσει κάποιος κάπαρη;

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους θα άξιζε κάποιος να ασχοληθεί με την καλλιέργεια κάπαρης. Ας δούμε μερικούς από αυτούς.
-Η κρίση μας έδειξε ότι η μοναδική διέξοδος είναι η στροφή στον πρωτογενή τομέα. Βασίσαμε την οικονομία μας στις παροχές υπηρεσιών χωρίς να παράγουμε κάτι και να που οδηγηθήκαμε. Οι καλλιέργειες δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και νέες πηγές πλούτου.
-Η εκμετάλλευση γης η οποία δεν προσφέρεται για άλλου είδους καλλιέργεια. Η κάπαρη δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε πλούσια εδάφη και μπορεί να εκμεταλλευτεί εδάφη που μέχρι πρότινος δεν είχαν χρήση.
-Η προστασία των εδαφών από τη διάβρωση. Η κάπαρη με το ριζικό σύστημα που αναπτύσσει συγκρατεί τα χώματα να μην παρασυρθούν από τα νερά της βροχής προστατεύοντας τη γη.
-Η περιορισμένες καλλιεργητικές ανάγκες της κάπαρης και οι μικρές ανάγκες της σε πότισμα την καθιστούν ιδανική καλλιέργεια στα νησιά όπου οι υδάτινοι πόροι είναι περιορισμένοι.
-Η παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας καθώς η ζήτηση για τέτοιου είδους προϊόντα είναι ολοένα αυξανόμενη.
-Η κάπαρη είναι παραγωγική για 40 χρόνια και η εκμετάλλευση της με συστηματική καλλιέργεια μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου