Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Τυρόπιτα με κάπαρη και άνηθο

Υλικά:

14 φύλλα κρούστας για τη γέμιση:
1/2 κιλό ανθότυρο
2 κ. σούπας μαϊντανό
2 κ. σούπας άνηθο
1 κ. σούπας κάπαρη
1 κ. σούπας σουσάμι
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι εξωτερικά:
1 κ. σούπας σουσάμι
1/2 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, αφού πρώτα βάλουμε τη κάπαρη σε λίγο νερό να ξαρμυρίσει. Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μία λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε.Βουτυρώνουμε το ταψάκι με ένα πινέλο και βάζουμε τη μισή γέμιση. Προσθέτουμε άλλα δύο φύλλα κρούστας και από πάνω την υπόλοιπη γέμιση. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τέλος αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και προσθέτουμε το σουσάμι. Ψήνουμε σε χαμηλό σημείο στο φούρνο στους 180ºC μέχρι να ροδίσει ικανοποιητικά η πίτα μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου