Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

13 οφέλη υγείας της κάπαρης

1. Η κάπαρη είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, συμπεριλαμβανομένων ρουτίνη και κερκετίνη. Και οι δύο αυτές ενώσεις είναι ισχυρές πηγές αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά είναι γνωστά για την πρόληψη των ελεύθερων ριζών, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο και ασθένειες που σχετίζονται με το δέρμα. Η ρουτίνη βοηθά στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για τη θεραπεία τεταμένων αιμοφόρων αγγείων. Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι η κερκετίνη έχει αναλγητική, αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριακή και αντικαρκινογόνες ιδιότητες.

2.Η κάπαρη περιέχει μέταλλα όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο, ο χαλκός και υψηλά επίπεδα νατρίου. Το ασβέστιο βοηθά στην οικοδόμηση ισχυρών οστών και δοντιών. Ο χαλκός συνδυάζεται με ορισμένες πρωτεΐνες για να παράγουν ένζυμα τα οποία δρουν ως καταλύτες για να βοηθήσει έναν αριθμό λειτουργιών του σώματος. Ο σίδηρος βοηθά τους μυς μας για να αποθηκεύουν και να χρησιμοποιούν το οξυγόνο. Περιέχει πολλά ένζυμα που βοηθούν το σώμα μας να αφομοιώσει τα τρόφιμα.

3. Αυτά τα γευστικά βότανα είναι αποθήκες των βιταμινών, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη Κ, νιασίνη, και ριβοφλαβίνη. Η βιταμίνη Α βελτιώνει την όραση και μας βοηθά να δούμε στο σκοτάδι. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου. Αυτή η απαραίτητη βιταμίνη βοηθά το σώμα μας να καταπολεμήσει τις λοίμωξεις και να διατηρεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η βιταμίνη Κ παίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία των οστών. Επίσης, μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος. Η νιασίνη προστατεύει από καρδιαγγειακά νοσήματα και επίσης υποστηρίζει γνωστικές λειτουργίες, το νευρικό και το πεπτικό σύστημα. Η ριβοφλαβίνη, που ονομάζεται επίσης βιταμίνη Β2, βοηθά το σώμα να μετατρέψει τα τρόφιμα σε ενέργεια που μας κρατά ενεργητικός. Είναι επίσης γνωστό για την υποστήριξη της λειτουργίας των επινεφριδίων. Έτσι βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς νευρικού συστήματος.

4. Η κάπαρη είναι ισχυρή πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην δυσκοιλιότητα λόγω των ιδιοτήτων τους. Μια κουταλιά της σούπας κάπαρη περιέχει 0,3 γραμμάρια φυτικών ινών, περίπου 3 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών.

5. Οι άνθρωποι που περιλαμβάνουν λίπος και κόκκινο κρέας στην καθημερινή τους διατροφή θα πρέπει να τρώνε κάπαρη, δεδομένου ότι καταστρέφει ορισμένα υποπροϊόντα που βρίσκονται στο κρέας και τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά. Αυτά τα παραπροϊόντα είναι συχνά υπεύθυνα για καρκίνο και καρδιαγγειακές νόσους.

Φαρμακευτική χρήση της κάπαρης

6. Η κάπαρη έχει χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για ρευματικούς πόνους στην αρχαία Ελλάδα.

7. Ανακουφίζει από πόνους στο στομάχι και φουσκώματα. Επιπλέον, αυτά τα πικάντικα μπουμπούκια τρώγονται για τη βελτίωση της όρεξης.

8.Βοηθά στη διατήρηση του διαβήτη υπό έλεγχο.

9. Είναι επίσης γνωστή για την πρόληψη της συμφόρησης στο στήθος.

10. Η κάπαρη βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Τα οφέλη του δέρματος από την κάπαρη

11. Η κάπαρη είναι καλή για το ξηρό δέρμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα στο δέρμα για να το κρατήσει ενυδατωμένο.

12. Επίσης χρησιμοποιείται στη θεραπεία διαταραχών του δέρματος όπως η ερυθρότητα του δέρματος, τον ερεθισμό και σπυράκια. Ως εκ τούτου, η κάπαρη που χρησιμοποιείται στα προϊόντα φροντίδας του δέρματος. Επιπλέον βοηθά να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
Τα οφέλη των μαλλιών από την κάπαρη

13. Η κάπαρη χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών πάρα πολύ, δεδομένου ότι είναι πλούσια σε βιταμίνη Β και σίδηρο. Και οι δύο είναι γνωστές για την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών. Η βιταμίνη Β βοηθά την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα μας. Έτσι, στηρίζει τη συνολική υγεία των μαλλιών από την κυκλοφορία του αίματος που είναι βασική προϋπόθεση για υγιή και λαμπερά μαλλιά. Ο σίδηρος βοηθά στην πρόληψη της τριχόπτωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου