Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Κάπαρη και για τις αιμορροΐδες

 Η διατροφική αξία της κάπαρης και οι θεραπευτικές της ιδιότητες έχουν μελετηθεί και έχουν εκτιμηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Βρίσκει πολλές εφαρμογές στην παραδοσιακή ιατρική και θεωρείται ένα πολύ ΄΄δυνατό΄΄ τρόφιμο, αφού έχει υψηλή αντιοξειδωτική δράση, ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Τις αμέτρητες θεραπευτικές της εφαρμογές τις έχουμε δει σε παλιότερα άρθρα και θα τις βλέπουμε και στη συνέχεια. 

Ας δούμε πως μπορεί η κάπαρη να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις αιμορροΐδες.

Πάνω από πέντε εκατομμύρια Έλληνες ( άνδρες και γυναίκες) αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τις αιμορροΐδες, το οποίο γίνεται επώδυνο και βασανιστικό με το πέρασμα του χρόνου, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Οι αιμορροΐδες αντιμετωπίζονται με τσάι που γίνεται από αποξηραμένους καρπούς κάπαρης. Μία κουταλιά αποξηραμένα και τεμαχισμένα φρούτα κάπαρης προστίθενται σε 250 ml βραστό νερό.  Στη συνέχεια βράζεται για τέσσερα λεπτά, Το αφήνουμε στην άκρη για δύο ώρες και διηθείται. Παίρνουμε μια ή δύο κουταλιές, πριν από το φαγητό, τρεις φορές την ημέρα. Αυτό θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τα ενοχλητικά συμπτώματα των αιμορροΐδων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου