Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Σολωμός με κάπαρη

Υλικά:

 1-1 1/2Kg φιλέτα σολωμού
 1/2 κούπα κάπαρη
 μερικά φύλλα δάφνης
 4 μεγάλες κουταλιές μουστάρδα
 1 ποτήρι λευκό κρασί
 λίγο λάδι (για την επάλειψη του σκεύους)
 αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα σολωμού και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Αλείφουμε ένα σκεύος για φούρνο με το λάδι και τοποθετούμε τα φιλέτα. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα αλείφουμε με τη μουστάρδα και ρίχνουμε από πάνω την κάπαρη και τα φύλλα δάφνης. Περιχύνουμε με το λευκό κρασί. Τα βάζουμε στο φούρνο και ελέγχουμε συχνά το φαγητό μας αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ακόμα κρασί (ή νερό). Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά και σερβίρουμε με ζεστό πουρέ πατάτας.

Η συνταγή μπορεί να μαγειρευτεί και με φιλέτο ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου