Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ταλιατέλες με χταπόδι, ελιές και κάπαρη

Υλικά:

500 γρ. ταλιατέλες
1 μέτριο (1 κιλό) χταπόδι
10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κουτ. σούπας κάπαρη
3 κουτ. σούπας ξίδι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
½ κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πιπέρι τριμμένο


Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και πλένετε καλά το χταπόδι. Το βράζετε στο ζουμί του σε χαμηλή φωτιά, μαζί με 3 κουταλιές σούπας ξίδι και με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε σε ροδέλες. Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό. Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε την κάπαρη και το χταπόδι. Ρίχνετε σταδιακά το κρασί, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις ελιές και αφήνετε να βράσουν για 6-7 λεπτά. Προσθέστε το μαϊντανό. Ρίχνετε στο τηγάνι τις ταλιατέλες και ανακατεύετε ελαφρά.
Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου