Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Πόσο διατηρείται η κάπαρη;

Πόσο καιρό διατηρείται η κάπαρη; Η κάπαρη είναι άγουρα μπουμπούκια ανθέων, που σώζονται σε αλάτι ή άλμη με την προσθήκη ξυδιού για να βγάλει την ιδιαίτερη γεύση της και στη συνέχεια πωλούνται συνήθως σε βάζα. Η διάρκεια ζωής της κάπαρης εξαρτάται από μια ποικιλία παραγόντων, όπως είναι η μέθοδος παρασκευής, η αποθήκευση και η ημερομηνία λήξης. Η επεξεργασία της συνήθως περιλαμβάνει ξύδι το οποίο είναι πολύ όξινο και δημιουργεί ένα εξαιρετικά εχθρικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των βακτηρίων, επεκτείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής της.
Ανάλογα με την επεξεργασία της διατηρείται εκτός ή εντός ψυγείου μετά το άνοιγμα από 1-2 χρόνια.
Σε κάθε περίπτωση φροντίζουμε τα αποθέματά μας να είναι τέτοια που να έχουμε πάντα κάπαρη τελευταίας σοδιάς. Μεγάλα αποθέματα συνήθως οδηγούν σε υποβαθμισμένο προϊόν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου