Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Οι παρενέργειες από την υπερκατανάλωση κάπαρης

  • Αν είστε σε μια διατροφή χαμηλή σε νάτριο θα πρέπει να αποφεύγετε την κάπαρη, δεδομένου ότι είναι μια σημαντική πηγή νατρίου.
  • Ένα σημάδι της υπερβολικής κατανάλωσης κάπαρης είναι η υπερβολική δίψα. Έτσι, προσπαθήστε να καταναλώνετε μέτρια ποσότητα.
  • Η κάπαρη συγκρατεί το νερό επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα νατρίου. Ως εκ τούτου, η κατακράτηση νερού μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε φουσκωμένοι. Να είστε προσεκτικοί σχετικά με την υπερβολική κατανάλωση κάπαρης.
  • Εάν πάσχετε από υψηλή αρτηριακή πίεση θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση κάπαρης. Περίσσεια νατρίου αυξάνει τον όγκο του αίματος, δεδομένου ότι διατηρεί το νερό. Η υπερβολική πρόσληψη νατρίου θα μπορούσε να θέσει τον οργανισμό σε κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.
  • Μια άλλη παρενέργεια από την κατανάλωση πάρα πολύ κάπαρη είναι ο κίνδυνος εμφάνισης οστεοπόρωσης. Το νάτριο μειώνει την πυκνότητα των οστών σας, με αποτέλεσμα να χάνουν τη δύναμή τους. Εμποδίζει επίσης το σώμα σας από την απορρόφηση του ασβεστίου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση και τη διατήρηση της υγείας των οστών. Η αδύναμη κατάσταση των οστών συχνά οδηγεί σε οστεοπόρωση. Και αν έχετε ήδη οστεοπόρωση, καλύτερα να μείνετε μακριά από κάπαρη.
  • Η κάπαρη θα πρέπει να αποφεύγεται όταν είστε έγκυος ή υποβάλλεστε σε οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση.
Βλέπουμε ότι οι παρενέργειες από την υπερβολική κατανάλωση κάπαρης προέρχονται κυρίως από το νάτριο που περιέχει λόγω της επεξεργασίας της. Αυτό είναι και το μοναδικό μειονέκτημα αυτής της τροφής. Σε περίπτωση που θέλετε να μειώσετε την πρόσληψη νατρίου μπορείτε να την ξεπλύνετε πριν την καταναλώσετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου