Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Για ποιους δεν ενδείκνυται η κάπαρη;

Η κάπαρη είναι ασφαλής για χρήση στο μαγείρεμα. Υπάρχουν όμως δύο ειδικές καταστάσεις που καλό θα ήταν να αποφευχθεί η κατανάλωσή της.

1. Η χρήση της, ίσως πρέπει να περιοριστεί στην εγκυμοσύνη (παραδοσιακά αναφέρεται ότι χρησιμοποιούνταν για πρόκληση συσπάσεων)
2.Ασθενείς που υποβάλλονται σε οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση μπορεί να χρειαστεί να αποφεύγουν, την κάπαρη καθώς –επίσης παραδοσιακά- χρησιμοποιούνταν σαν φυσικό αντιπηκτικό και πιθανόν να οδηγήσει σε υπερβολική αιμορραγία
 
Συνεπώς, για την χρήση κατά την εγκυμοσύνη και μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθείτε στον γιατρό και στον διαιτολόγο σας. Ευτυχώς οι καταστάσεις αυτές είναι προσωρινές και δεν στερούν από κανέναν την μοναδική και πικάντικη γεύση της κάπαρης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου