Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Χοιρινό λεμονάτο με κάπαρη

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 λεπτές χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
Χυμό από 1 μεγάλο και ζουμερό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνίρισμα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά.
Τσιγαρίζουμε τις μπριζόλες να ροδίσουν ελαφρά και στις δύο πλευρές ενώ αρτίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Βγάζουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι ενώ κρατάμε το ίδιο πάνω στην φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο στο τηγάνι και, ανακατεύουμε συνεχώς, για περίπου 1 λεπτό μέχρι να αρωματιστεί το βούτυρο από το σκόρδο. Προσθέτουμε την κάπαρη και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
Επαναφέρουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι και περιχύνουμε ελαφρά με το βούτυρο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και γυρίζουμε τις μπριζόλες μερικές φορές. Αφήνουμε τις μπριζόλες να απορροφήσουν τα αρώματα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Το χοιρινό λεμονάτο σερβίρεται τέλεια με πατάτα τζάκετ αλλά και με πουρέ πατάτας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου