Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Πεσκανδρίτσα με μελιτζάνες και κάπαρη

Υλικά:

 550 γρ. πεσκανδρίτσα
 20 γρ. κάπαρη
 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
 200 γρ. μελιτζάνες
 2 πρέζες αλάτι
 15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
 50 ml κρασί λευκό (μισό ποτήρι κρασιού)
 1 πρέζα πιπέρι λευκό
 1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες. Αφαιρούμε το μέρος με τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους πάχους περίπου ½ εκ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε και τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά περίπου.
Μετακινούμε τις μελιτζάνες προς τα άκρα του τηγανιού και στο κέντρο προσθέτουμε το ψάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια. Μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, ρίχνουμε το κρασί και προσθέτουμε την κάπαρη. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο θυμάρι. Σερβίρουμε την πεσκανδρίτσα με τη μελιτζάνα πολύ ζεστή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου