Υλικά:
550 γρ. πεσκανδρίτσα
20 γρ. κάπαρη
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
200 γρ. μελιτζάνες
2 πρέζες αλάτι
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
50 ml κρασί λευκό (μισό ποτήρι κρασιού)
1 πρέζα πιπέρι λευκό
1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες. Αφαιρούμε το μέρος με τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους πάχους περίπου ½ εκ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε και τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά περίπου.
Μετακινούμε τις μελιτζάνες προς τα άκρα του τηγανιού και στο κέντρο προσθέτουμε το ψάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια. Μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, ρίχνουμε το κρασί και προσθέτουμε την κάπαρη. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο θυμάρι. Σερβίρουμε την πεσκανδρίτσα με τη μελιτζάνα πολύ ζεστή.
550 γρ. πεσκανδρίτσα
20 γρ. κάπαρη
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
200 γρ. μελιτζάνες
2 πρέζες αλάτι
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
50 ml κρασί λευκό (μισό ποτήρι κρασιού)
1 πρέζα πιπέρι λευκό
1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες. Αφαιρούμε το μέρος με τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους πάχους περίπου ½ εκ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε και τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά περίπου.
Μετακινούμε τις μελιτζάνες προς τα άκρα του τηγανιού και στο κέντρο προσθέτουμε το ψάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια. Μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, ρίχνουμε το κρασί και προσθέτουμε την κάπαρη. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο θυμάρι. Σερβίρουμε την πεσκανδρίτσα με τη μελιτζάνα πολύ ζεστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου