Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Κάπαρη: παρενέργειες και ασφάλεια

Η κάπαρη είναι ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους, όταν καταναλώνεται ως τρόφιμο.Υπάρχουν όμως μερικές περιπτώσεις που καλό θα ήταν να είμαστε προσεκτικοί, μέχρι να έχουμε ασφαλή επιστημονικά συμπεράσματα.

Κύηση και θηλασμός: Κάπαρη είναι ασφαλής όταν καταναλώνεται ως τρόφιμο, αλλά δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για να γνωρίζουμε εάν είναι ασφαλές σε κατάσταση κύησης και θηλασμού. Παραδοσιακά γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιούνταν για πρόκληση συσπάσεων. Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, καλό θα ήταν να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση μέχρι να μάθουμε περισσότερα.

Διαβήτης: Υπάρχει κάποια ανησυχία ότι η κάπαρη θα μπορούσε να μεταβάλει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη. Να παρακολουθείτε το σάκχαρο του αίματος στενά εάν έχετε διαβήτη και κάνετε χρήση κάπαρης. Η κάπαρη θα μπορούσε να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα. Τρώγοντας κάπαρη μαζί με φάρμακα κατά του διαβήτη μπορεί να ρίξει πολύ χαμηλά το σακχάρο στο αίμα σας. Παρακολουθείτε το σάκχαρό σας προσεκτικά. Η δόση του φαρμάκου για τον διαβήτη μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει.

Χειρουργική επέμβαση:. Ασθενείς που υποβάλλονται σε οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση μπορεί να χρειαστεί να αποφύγουν, την κάπαρη καθώς –επίσης παραδοσιακά- χρησιμοποιούνταν σαν φυσικό αντιπηκτικό και πιθανόν να οδηγήσει σε υπερβολική αιμορραγία. Υπάρχει κάποια ανησυχία ότι κάπαρη ενδέχεται να επηρεάσει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης και μετά. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε κάπαρη τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου