Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Πίτσα με φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι, κάπαρη, ελιές και ρόκα

Υλικά: (για ένα ταψί φούρνου ή για 2 πίτσες διαμέτρου 22 εκ).

12 γρ. φρέσκια μαγιά
½ κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
100 ml χλιαρό νερό
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλιά της σούπας αλάτι
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
40 γρ. κάπαρη
100 γρ. ελιές καλαμών (χωρίς κουκούτσι)
100 γρ. ελιές μαύρες (χωρίς κουκούτσι)
1 ματσάκι ρόκα
½ κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
¼ κουταλιά του γλυκού φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σ’ ένα ποτήρι σπάμε την μαγιά και την ανακατεύουμε με ζάχαρη και λίγο από το χλιαρό νερό.
Μόλις λιώσουν προσθέτουμε και μία κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα μικρό προζύμι το οποίο αφήνουμε να «ξεκουραστεί» 10 λεπτά.
Σε μια λεκάνη έχουμε το υπόλοιπο αλεύρι στο οποίο φτιάχνουμε ένα κέντρο και μέσα αδειάζουμε το προζύμι και το αλάτι γύρω γύρω.
Ζυμώνουμε καλά, προσθέτοντας λίγο λίγο το χλιαρό νερό για να μην λασπώσει.
Αφήνουμε το ζυμάρι να «ξεκουραστεί» για 45 λεπτά σκεπασμένο με μια νωπή πετσέτα.
Αλευρώνουμε ελαφρά, το ανοίγουμε με πλάστη μέχρι 2 cm πάχος και το απλώνουμε πάνω στο ταψί, το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά.
Για να ολοκληρώσουμε την πίτσα, απλώνουμε τις ντομάτες, την κάπαρη, τις ελιές, το λάδι, το πιπέρι και το αλάτι. Ψήνουμε στους 225° C για 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.Πριν σερβίρουμε, κόβουμε με τα χέρια την ρόκα (την οποία έχουμε πλύνει και στραγγίξει καλά) και την βάζουμε πάνω στην πίτσα. Τα αντιοξειδωτικά της κάπαρης και των υπόλοιπων υλικών μετατρέπουν την ΄΄ένοχη΄΄ πίτσα σε ασπίδα πρόληψης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου