Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Οι ανθελμινθικές ιδιότητες της κάπαρης

Μπορεί η κάπαρη να έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής πρόσφατα, αλλά φαίνεται πως ήταν ευρέως διαδεδομένη ήδη από την αρχαιότητα. Υπήρξε δημοφιλής στου αρχαίους Έλληνες οι οποίοι την κατανάλωναν ως ορεκτικό αλλά παράλληλα την χρησιμοποιούσαν και για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Μια από αυτές τις χρήσεις ήταν για την καταπολέμηση των παρασιτικών σκουληκιών. 

Οι έλμινθες είναι σκώληκες που παρασιτούν στον εντερικό σωλήνα του ανθρώπου και έχουν την ιδιομορφία να μην αποβάλλονται με ένα απλό καθαρτικό αλλά να χρειάζεται προηγουμένως να εξασθενήσουν πλήρως, να εξοντωθούν, να αποσπαστούν εν συνεχεία από τα εντερικά τοιχώματα και να αποβληθούν από τον οργανισμό με τα κατάλληλα ανθελμινθικά βότανα. Από τα ανθελμινθικά βότανα άλλα σκοτώνουν τα παράσιτα ενώ άλλα βοηθούν το σώμα να τα αποβάλλει όντας πια νεκρά.  
Η κάπαρη είναι ένα φυτό που έχει αυτές τις ιδιότητες και μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα με απόλυτα φυσικό τρόπο. Άλλη μια λιγότερο γνωστή ευεργετική επίδραση της κάπαρης στην υγεία του οργανισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου