Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Χαλούμι με κόκκινες πιπεριές, κάπαρη και ελιές

Υλικά:

4 κ.σ. ελαιόλαδο
8 φέτες τυρί χαλούμι πάχους 1 εκ.
4 μεγάλες πιπεριές, καθαρισμένες και χωρίς σπόρια, κομμένες σε λωρίδες 2 εκ.
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.σ. κάπαρη πλυμένη και στραγγισμένη
16 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια και στραγγισμένες
1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας μέντας
1κ.σ. ψιλοκομμένο πλατύφυλλο μαϊντανό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ
2 κ.σ. ξίδι λευκού κρασιού
6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 κ.γλ. μουστάρδα Dijon
1 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιανδρο
1/2 μικρό κόκκινο τσίλι, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές να μαλακώσουν λίγο. Βάζουμε και το χαλούμι να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο, την κάπαρη, τις ελιές και τα αρωματικά και τηγανίζουμε για 1 – 2 λεπτά.  Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ πάνω από το χαλούμι και τις πιπεριές. Σερβίρουμε ζεστό με ζεστή πίτα ή φρέσκο ψωμί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου