Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Κοπανάκια με κρασί και κάπαρη

Υλικά:

 1 κιλό κοπανάκια (8-10-κομμ.)
 1/2 φλ.λάδι
 1/2 φλ.κρασί
 1 πιπεριά κίτρινη
 1 πιπεριά κόκκινη
 1 κρεμμύδι
 1 κ.σ. κάπαρη
 μαϊντανός
 αλάτι...πιπέρι....
 3 κ.σ. αλάτι....1/2 φλ. ξύδι ~

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε προσεχτικά τα κοπανάκια και τα ξεπλένουμε. Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό να τα σκεπάζει, όπου έχουμε διαλύσει το αλάτι και το ξύδι. Τα βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε μισή ώρα. Γυρίζουμε τα κοπανάκια σε σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τα στραγγίζουμε.
Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αραδιάζουμε τα κοπανάκια του κοτόπουλου. Σωτάρουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές και τα βγάζουμε σε ταψάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές κομμένα σε ροδέλλες. Τα γυρίζουμε στο λάδι, να μαραθούν ελαφρά. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί.....ρίχνουμε ένα φλυτζάνι νερό και σιγοβράζουμε για 45' περίπου. Μετά τη μισή ώρα, βάζουμε τον μαίντανό ψιλοκομμένο και την κάπαρη. Όταν μαλακώσει το κρέας (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι) και έχει μελώσει η σάλτσα του φαγητού μας, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τα μελωμένα κρασάτα κοπανάκια μας.... με ρύζι στον ατμό !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου