Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ρεβίθια με κόκκινες πιπεριές και κάπαρη

Υλικά:

 2 φλ. ρεβίθια
4 κόκκινες πιπεριές
2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
4 κουταλιές στραγγισμένη κάπαρη
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμός λεμονιού ή ξίδι
Αλάτι, πιπέρι. 

Εκτέλεση:

 Βάζετε αποβραδίς τα ρεβίθια σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα, προσθέτετε 6 φλ. νερό και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να κοχλάσουν. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την κρατάτε σκεπασμένη για 1 βράδυ (ή 6 μίνιμουμ ώρες). Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε καλά, τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε 6 φλ. φρέσκο νερό και τα βάζετε να βράσουν. Όταν κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν, για 1 περίπου ώρα. Ύστερα, τα ξαναστραγγίζετε και τα αφήνετε στο σουρωτήρι να στεγνώσουν. Ξεπλένετε και στεγνώνετε την κατσαρόλα. 
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τις πιπεριές: Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου, τις κόβετε στη μέση κατά μήκος, αφαιρείτε τις ίνες και τα σπόρια τους και τις βάζετε πάνω σε ταψί του φούρνου ντυμένο με αλουμινόχαρτο με την πλευρά της φλούδας προς τα πάνω. Βάζετε το ταψί κάτω από το γκριλ (σε απόσταση 10 εκ. περίπου) και ψήνετε τις πιπεριές για 10-15 περίπου λεπτά, μέχρι να καψαλιστούν. Τις βγάζετε, τις τυλίγετε στο αλουμινόχαρτο του ταψιού (τις κλείνετε μέσα) και τις αφήνετε να κρυώσουν για 15 περίπου λεπτά (για να μπορείτε να τις πιάνετε). Ύστερα, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε λωρίδες. 
 Ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα τα ρεβίθια. Τα ανακατεύετε συχνά σε μέτρια φωτιά, για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ανακατεύετε μέσα το σκόρδο, το δυόσμο και την κάπαρη, τα αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τα σερβίρετε περιχύνοντάς τα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το λεμόνι (ή το ξίδι). 
 Tip: Τα ρεβίθια με κόκκινες πιπεριές τρώγονται και ζεστά αλλά και χλιαρά, ή και κρύα, σαν σαλάτα. Τα συνοδεύετε, αν θέλετε, με σαρδέλες κονσέρβας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου