Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Φιλέτα κοτόπουλου με μουστάρδα και κάπαρη


Υλικά (για 2 μερίδες):

1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου σε φιλέτα
1 κύβο για ζωμό λαχανικών
4 κ. σούπας μουστάρδα
2 κ. σούπας κάπαρη
ελαιόλαδο
αλεύρι
γάλα
άμυλο πατάτας
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών σε ένα μπρίκι νερό. Αλευρώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου ελαφρώς και τα αλείφουμε με μουστάρδα. Τσιγαρίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για λίγα λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε το φαγητό για ακόμα 10 λεπτά προσθέτοντας και άλλο ζωμό λαχανικών εάν χρειάζεται.
Στο μεταξύ, διαλύουμε μια κουταλιά άμυλο πατάτας μέσα σε 4 κουταλιές γάλα.
Προσθέτουμε το διαλυμένο άμυλο και την κάπαρη στο κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, περιχύνοντας το κοτόπουλο με την σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου