Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Κολιοί με ντομάτα και κάπαρη

Υλικά:

1 κιλό κολιοί
1 ποτήρι φουσκωτό κάπαρη ξερή
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
3/4 του φλιτζανιού λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει. Ρίχνουμε την κάπαρη, την αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά, την ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και τη στραγγίζουμε.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μέσα και τις ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη, αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά, προσθέτουμε την κάπαρη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράζουν όλα μαζί μέχρι να ψηθεί η κάπαρη.
Καθαρίζουμε στο μεταξύ τους κολιούς, τους αλατίζουμε ελαφρά και, αφού τους τηγανίσουμε καλά, τους βάζουμε στην κατσαρόλα με την κάπαρη.
Αφήνουμε να βράσουν 5-8 λεπτά ρίχνοντας και ελάχιστο νερό, αν η κάπαρη έχει απορροφήσει όλο το ζουμί. Οι κολιοί με ντομάτα και κάπαρη είναι έτοιμοι για να τους απολαύσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου