Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Πώς χρησιμοποιούν την κάπαρη στην Ισπανία;

Η κάπαρη αποτελεί μία από τις γαστριμαργικές απολαύσεις της Μεσογείου, που συναντάται από την Τουρκία μέχρι την Ισπανία και καταναλώνεται με μεγάλη ευχαρίστηση σε όλες τις χώρες που βρίσκονται στον ενδιάμεσο χώρο. Τα μοναδικά, πικάντικα και αρωματικά μπουμπούκια της κάπαρης, προέρχονται από έναν χαμηλό θάμνο και αποτελούν μια από τις πιο εκλεκτές τροφές της Μεσογειακής κυρίως κουζίνας. Είναι ένα τρόφιμο με υψηλή διατροφική αξία, γνωστό από την αρχαιότητα για το πλήθος των θεραπευτικών ιδιοτήτων που έχει.
Στην Ισπανία λοιπόν βρήκαν μια χρήση πραγματικά καινοτόμα και με οικολογικό στίγμα. Χρησιμοποιούν τα φυτά της κάπαρης για να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες στα δάση. Σε καλοκαιρινές περιόδους μεγάλης ξηρασίας, η κάπαρη που είναι ξηροφυτικό είδος, διατηρεί τους χυμούς στους ιστούς της. Έτσι εμποδίζεται η εξάπλωση της πυρκαγιάς με τα γνωστά ανεπανόρθωτα αποτελέσματα.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου