Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Σαλάτα με σολομό, κάπαρη και πατάτες

Υλικά:

Για το μάραθο
2 βολβοί μάραθου
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι

Για τις πατάτες
500 γρ. μέτριες πατάτες βρασμένες κομμένες σε τετράγωνα
1 κ. σούπας μουστάρδα
3 κ. σούπας ελαιόλαδο

Για την διακόσμηση
150 γρ. καπνιστό σολομό
2 κ. σούπας κάπαρη στραγγισμένη
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. γιαούρτι

Εκτέλεση:

Προθερμένουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε κατά μήκος τον βολβό μάραθου και μετά σε χοντρές φέτες. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα και απλώνουμε τον κομμένο μάραθο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, αφού τις έχουμε βράσει και τις έχουν στραγγίξει, όπως είναι ζεστές προσθέστε τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Κόβουμε το σολομό σε λωρίδες και τον τοποθετούμε σε 2 πιατέλες. Προσθέτουμε τις πατάτες, την κάπαρη, τον άνηθο και τον μάραθο. Στη συνέχεια, ελέγχουμε αν χρειάζεται περισσότερο χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με ένα κουταλάκι της σούπας γιαούρτι στην κάθε πιατέλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου