Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Λινγκουίνι με λεμόνι και κάπαρη.

Υλικά:

1/2 κιλό λιγκουίνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα κάπαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Λίγα φύλλα παρμεζάνας
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράστε τα λιγκουίνι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και μια γενναία δόση αλάτι (περίπου 1 - 2 κουταλιές της σούπας). Σουρώστε τα ζυμαρικά σας εγκαίρως ώστε να γίνουν "al dente" και να μη χάσουν την ελαστικότητα και την υφή τους.
Ψιλοκόψτε το σκόρδο σας και βάλτε το για λίγο στη φωτιά μαζί με την κάπαρη και το λάδι, ώστε να αναδειχθούν τα αρώματά τους. Δε χρειάζεται να τσιγαριστούν για πολύ χρόνο. Υπολογίστε γύρω στα 30 δευτερόλεπτα.
Σβήστε το αρωματισμένο σας λάδι με το φρεσκοστυμμένο λεμόνι και ανακατέψτε τη σάλτσα σας με τα ζυμαρικά, έτσι ώστε να δέσουν καλά μεταξύ τους.
Για να ενισχύσετε το άρωμα, σερβίρετε το πιάτο συνοδεύοντάς το με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μερικά λεπτά φύλλα παρμεζάνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου