Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Χοιρινό με κάπαρη

Υλικά:

8 λεπτές χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
6 κουταλιές της σούπας κάπαρη
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνίρισμα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις μπριζόλες μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές ενώ προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βγάζουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι ενώ κρατάμε το ίδιο πάνω στην φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο στο τηγάνι και, ανακατεύουμε συνεχώς, για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κάπαρη και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό. Επαναφέρουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι και περιχύνουμε ελαφρά με το βούτυρο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και γυρίζουμε τις μπριζόλες. Αφήνουμε τις μπριζόλες μέχρι να δέσει η σάλτσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου