Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Παλαμίδα ψητή με λαδολέμονο και κάπαρη

Υλικά;

1-2 μεγάλες παλαμίδες κομμένες σε φέτες 2 εκατοστών
χυμός 1 λεμονιού
Για το λαδολέμονο
2 κ. σ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
2 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ. σ. φρέσκια ρίγανη
2 κ. σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο περίπου 1 φλ.
χυμός 2 μέτριων λεμονιών
αλάτι
πατάτες κυδωνάτες

Εκτέλεση:

Κόβουμε το ψάρι σε φέτες 2 εκατοστών, αφαιρούμε τα εντόσθιά του, το ξεπλένουμε καλά, το αφήνουμε σε λεκάνη με νερό για 30 λεπτά περίπου με χυμό 1 λεμονιού για να φύγει το αίμα της και μετά στραγγίζουμε καλά.
Ετοιμάζουμε το λαδολέμονό μας χτυπώντας το λάδι με το λεμόνι και προσθέτοντας όλα τα αρωματικά.
Σε ένα πυρέξ ελαφρά λαδωμένο αραδιάζουμε τις φέτες του ψαριού, τις πατάτες και περιχύνουμε με το αρωματικό μας λαδολέμονο. Συμπληρώνουμε λίγο νερό, όχι πολύ, σχεδόν να καλύψει το ψάρι για να το βοηθήσουμε στο ψήσιμο.
Ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς σε αέρα μέχρι να ψηθούν οι πατάτες μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου