Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Τηγανίτες με κάπαρη γιαχνί

Υλικά:

130γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
150γρ. γάλα φρέσκο
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι μαύρο τριμμένο
2κ.σ. ρίγανη
200γρ. κάπαρη
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
300γρ. σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
80γρ. ελαιόλαδο εξτρα παρθένο
80γρ. οίνος λευκός γλυκύς
1κ.γ. ζάχαρη
5 κόκκους μπαχάρι
2κ.σ. μαϊντανό
2 φύλλα δάφνης
λίγο λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ετοιμάστε τις τηγανίτες. Βάλτε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, το αλεύρι, το μπέικιν, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανοίξτε στη μέση μια λακουβίτσα. Βάλτε μέσα σε ένα άλλο μπολ τα αυγά και το γάλα και χτυπήστε τα ελαφρώς. Προσθέστε το μείγμα αυγά-γάλα μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός. Ζεσταίνετε αρκετά καλά το λάδι για τηγάνισμα μέσα σε ένα τηγάνι και ρίχνετε κουταλιές από τον χυλό που φτιάξατε. Κατεβάζετε την θερμοκρασία στο μέτριο και τηγανίζετε για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά της τηγανίτας. Βγάλτε τις τηγανίτες από το τηγάνι και αφήστε τις να στραγγίξουν μέσα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Αφήστε τις τηγανίτες στην άκρη.
 Ετοιμάστε την κάπαρη γιαχνί. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να πάρει χρώμα. Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέστε την σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, πιπέρι, την ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, τον μαϊντανό και 1/2 ποτήρι νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία να μαγειρευτούν, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε την κάπαρη στα 5 τελευταία λεπτά του μαγειρέματος.
 Στρώστε τις τηγανίτες σε μια πιατέλα, περιχύστε με την κάπαρη γιαχνί και σερβίρετε. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε την κάπαρη γιαχνί μέσα σε ένα μπολ και να συνοδεύει τις τηγανίτες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου