Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Σαλάτα με πολύχρωμες ψητές πιπεριές και κάπαρη

Υλικά:

3 κόκκινες πιπεριές
1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά
2 πράσινες πιπεριές
50 γραμ. (περίπου 1/2 φλυτζ.) λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ.σ. κάπαρη πλυμένες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μπαλσάμικο
1-2 σταγόνες σάλτσα τσίλι (προαιρετικά)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μερικά φυλλαράκια βασιλικού

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Ετοιμάζετε τις πιπεριές: Tις βάζετε ολόκληρες σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο ή αλουμινόχαρτο, τις αλείφετε ελαφρά (με πινέλο) με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 40-45 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν. Τις βγάζετε, τις κλείνετε σε πλαστική σακούλα (π.χ. αυτή των σουπερμάρκετ) και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις καθαρίζετε από τη φλούδα κάτω από τρεχούμενο νερό, αφαιρείτε κοτσάνια και σπόρια και τις κόβετε κατά μήκος, σε λωρίδες 1,5-2 εκ. περίπου.
Κάνετε τη βινεγκρέτ: Σε μπολ ή σέικερ κτυπάτε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, τη σάλτσα τσίλι, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρισμα: Βάζετε τις κομμένες πιπεριές σε πιατέλα και προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο και την κάπαρη. Aνακατεύετε, περιχύνετε με τη σάλτσα και προσθέτετε τα φύλλα βασιλικού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου