Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Χοντρά μακαρόνια με τόνο, κάπαρη και σταφίδες

Υλικά:

5 κομμένες αντζούγιες
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
4 κουταλιές κάπαρη
1½ φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
4 κουταλιές κουκουνάρι
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
300 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
Μία πρέζα πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
¾ ψιλοκομμένο σέλερι
1 κονσέρβα κομματιασμένο τόνο
½ φλιτζάνι ζωμό από ψάρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
4 κουταλιές σταφίδα
¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένο καρότο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζέστανε το ελαιόλαδo σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίξε μέσα το καρότο, το σέλερι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, την κάπαρη, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια και το καγιέν, και άφησε το μείγμα των λαχανικών 10 λεπτά περίπου να μαλακώσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά. Σειρά έχουν το κρασί και οι αντζούγιες, και μετά από άλλα 5 λεπτά στη φωτιά (και αφού εξατμιστεί το κρασί) ο τόνος (με το λάδι της κονσέρβας), ο βασιλικός, η ρίγανη και ½ φλιτζάνι από το τυρί. Ανακάτεψε το μείγμα που θα ντύσει τα χοντρά μακαρόνια με τόνο, κάπαρη και σταφίδες, και απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βράσε τα χοντρά τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σούρωσέ τα και, έτσι όπως είναι ζεστά, ρίξ’ τα στην κατσαρόλα μαζί με το μείγμα του τόνου, το ζωμό του ψαριού, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε, πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί και ιδού τα χοντρά μακαρόνια με τόνο, κάπαρη και σταφίδες, που θα έλεγαν και στην Ιταλία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου