Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Ντιπ με κάπαρη και βασιλικό

Υλικά:

120 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη
140 γρ. κουκουνάρια
5 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
250-300 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100 γρ. κεφαλοτύρι
1 κ.γλ. θυμάρι
3 ματσάκια πλατύφυλλο βασιλικό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Χτυπάτε πρώτα στο multi την κάπαρη και το βασιλικό τα σκόρδα και τα κουκουνάρια και το θυμάρι μέχρι να γίνουν ένας πολτός κοκκώδης. Ρίχνετε σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπώντας μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και να δώσει πιο λεία υφή στο μείγμα και τέλος, ρίχνετε την τριμμένη παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι και σερβίρετε.

ΣΗΜ.: Εκτός από ντιπ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αντί το απλού, κλασικού πέστο σε ζεστά πιάτα ζυμαρικών, ως συνοδευτική σάλτσα με ψητά σχάρας, ως ντρέσινγκ σε σαλάτες, ιδίως πατατοσαλάτες ή σαλάτες ζυμαρικών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου