Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Κάπαρη: Μια νοστιμιά με πολλά οφέλη

Θαύμα της φύσης, η κάπαρη, είναι ήδη γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Έχουμε την τάση να παίρνουμε την υγεία μας δεδομένη, και μόνο μετά την απώλειά της συνειδητοποιούμε τη σημασία της. Λέγεται ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Η ένταξη της κάπαρης στη διατροφή σας μπορεί να ενισχύσει τις φυσικές άμυνες του οργανισμού σας κατά την εμφάνιση προβλημάτων υγείας.

Πού μας ωφελεί;

Αύξηση σεξουαλικής ενέργειας
Δυσκοιλιότητα
Διουρητικό
Αποχρεμπτικό
Ανθελμινθικό
Ανακύφιση από τον πόνο
Ρευματισμοί
Παράλυση
Νόσος Scorpion
Ανεπάρκεια του αίματος
Ουρική αρθρίτιδα
Κατά του σχηματισμού όγκων
Αιμορροΐδες
Σπλήνα
Ισχιακό
Πονόδοντο
Λειτουργίες του ήπατος
Έλκος στομάχου
Σκλήρυνση κατά πλάκας
Λεύκη


Η ιατρική έρευνα έχει καταδείξει τα ευεργετικά αποτελέσματα της κάπαρης στο αίμα, και γι 'αυτό το λόγο συνιστάται από οργανώσεις υγείας σε όλο τον κόσμο.

Για πάνω από 100 χρόνια, έχουν χρησιμοποιήσει την κάπαρη στην Ισπανία για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων, για ρύθμιση της έμμηνης ρήσης και την ανακούφιση από τον πόνο. Το ξύδι της κάπαρης έχει χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για τον πονόδοντο , και ως αντίδοτο σε ορισμένα δηλητήρια.

Στην Ευρώπη, τα μούρα και τα μπουμπούκια της κάπαρης έχουν χρησιμοποιηθεί ως καθαρτικό και διουρητικό. Έχουν πιεστεί φύλλα κάπαρης και έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζουν σε περίπτωση ουρικής αρθρίτιδας, όταν εφαρμοστεί στις πληγείσες περιοχές.

Διεθνής έρευνα που διεξάγεται στο Ινστιτούτο Καρκίνου του Τουρκμενιστάν, υποδεικνύει ότι η κάπαρη είναι ένα από τα κύρια φυτά που χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη φαρμάκων κατά του καρκίνου. Επίσης αποτρέπει το σχηματισμό κακοηθών κυττάρων, και μπορεί επίσης να βελτιώσει τη σεξουαλική ικανότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου