Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα κοτόπουλο και κάπαρη

Υλικά:

Για το κοτόπουλο
Χυμός από 1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα

Για τα ζυμαρικά
2 φλιτζάνια πέννες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Χυμός από 2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
½ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
½ του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Για το κοτόπουλο
Συνδύασε τα πρώτα 6 υλικά για το κοτόπουλο σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά. Τοποθέτησε το κοτόπουλο μαζί με την μαρινάδα που έφτιαξες σε μια σακούλα τροφίμων. Άφησε να μαριναριστούν στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Πρόσθεσε το κοτόπουλο στην σχάρα και ψήσε όσο θέλεις εσύ. Άφησε το κοτόπουλο σε μια άκρη και μόλις κρυώσει κόφτο σε λωρίδες.

Για τα ζυμαρικά
Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κράτησε ½ του φλιτζανιού νερό σε μια άκρη. Στράγγιξε τα ζυμαρικά και στην ίδια κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ χτύπα το σκόρδο και το χυμό λεμονιού. Πρόσθεσε το μίγμα μέσα στην κατσαρόλα και έπειτα πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος. Πρόσθεσε λίγο αλάτι και πιπέρι και συνέχισε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε την παρμεζάνα, την κάπαρη και τον βασιλικό. Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει το τυρί. Πρόσθεσε το νερό που φύλαξες από τα ζυμαρικά στην σάλτσα και ανακάτεψε. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και ανακάτεψε. Σέρβιρε τα ζυμαρικά σε πιάτα μαζί με το κοτόπουλο και την τριμμένη παρμεζάνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου