Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Σαλάτα του τρύγου με κάπαρη

Υλικά:

1 ντομάτα
1 αγγουράκι
1 κρεμμύδι
1 αβγό βραστό
1 πατάτα βραστή
¼ ματσ. μαϊντανο
50 γρ. κρίταμο τουρσί
20 γρ. κάπαρη τουρσί
4 αντζούγιες
1 ντάκο κρίθινο
Αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. ξύδι
Ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη

Εκτέλεση:

Πλένουμε την ντομάτα, αφαιρούμε το κοτσάνι και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια σαν της χωριάτικης σαλάτας.
Πλένουμε το αγγούρι, κόβουμε κατά μήκος οριζόντια και μετά σε μικρές λωρίδες.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες.
Με τα χέρι “σπάμε” τη βραστή πατάτα σε κομμάτια, για να αυξήσουμε την απορροφητικότητά της και να ρουφήξει πιο πολύ τις γεύσεις.
Βάζουμε στο μπολ τη ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, την πατάτα και το βραστό αβγό κομμένο σε κομματάκια.
Προσθέτουμε την κάπαρη και τον κρίταμο.
Με το χέρι σπάμε τους ντάκους σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε και τα φιλέτα αντζούγιας, περιχύνουμε με άφθονο ελαιόλαδο, 2-3 κουταλιές νερό, λίγο ξύδι, προσεκτικά αλάτι (γιατί θα έχουν αλάτι η κάπαρη και οι αντζούγιες), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη ξερή ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά πρώτα με κουτάλι και μετά ανακινώντας το μπολ
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο διακοσμώντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου