Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Κεφτεδάκια με αυγολέμονο και κάπαρη

Υλικά:

500 gr. κiμα μοσχαρίσιο
2 φέτες ψωμί άσπρο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλάκια μουστάρδα
λίγο αλεύρι

Για την σάλτσα
το χυμό από μισό λεμόνι
1 κρόκο αυγού
3 κουταλιές αλεύρι
50 gr. βούτυρο
3 κουταλιές γάλα
600 ml ζωμό λαχανικών
1 1/2 κουταλιές κάπαρη
λίγο άνηθο αλάτι, πιπέρι

Εκτελεση:

Κάνουμε πρώτα τα κεφτεδάκια. ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια , τρίβουμε και το ψωμί. δεν το μουσκεύω παρα το βάζο στο μπλέντερ και το κάνω τρίμματα. Νομίζω ότι κατά αυτό το τρόπο τα κεφτεδάκια γίνονται πιο αφράτα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, ζυμώνουμε για λίγο και πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος λίγο μεγαλύτερα από ένα καρύδι. ίσαμε δυο καρύδια. Βάζουμε το ζωμό να βράσει. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια ελαφρά και τα βάζουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά. Τα αφαιρούμε από το ζωμό και δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε από το ζωμό να μείνουν τα 2/3.

Σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι, καίμε το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε γρήγορα και σβήνουμε σιγά σιγά με το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε την κάπαρη και τον άνηθο και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου. Χτυπάμε το κρόκο με το γάλα και το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί ώστε να πάρουν θερμοκρασία και το ρίχνουμε με την μια πίσω στην κατσαρόλα με το ζουμί. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Τα αφήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά για 5 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε.. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί. Σερβίρουμε κατά προτίμηση με πατατούλες βραστές. Επίσης να πω το εξής. Λόγο του ότι έχω βάλει μόνο τον κρόκο στο αυγολέμονο, η σάλτσα δεν πρόκειται να σας κόψει, όσο και αν την ζεστάνετε. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου