Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Κεφτέδες με λιαστή ντομάτα και κάπαρη

Υλικά:

 10 λιαστές ντομάτες (κονσέρβας με ελαιόλαδο)
 2-3 κουτ. σούπας κάπαρη και 4-5 βλαστοί (τουρσί)
 1 ξερό ψιλοκομ. κρεμμύδι
 2-3 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο
 Μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού
 1 αβγό
 1 κούπα αλεύρι (ή όσο πάρει)
 ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
 Αλάτι, φρεσκοτριμ. μαύρο πιπέρι
 Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

 Μουλιάζετε για 60 λεπτά τις ντομάτες και την κάπαρη μαζί με τους βλαστούς της σε νερό ώστε να «φύγει» το λάδι και το ξίδι τους. Κατόπιν, τα στραγγίζετε με το χέρι και τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Όταν στραγγίξουν αρκετά, τα ψιλοκόβετε και τα αδειάζετε σε λεκανίτσα μαζί με τα –επίσης- ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σκόρδα και φυλλαράκια βασιλικού (τις ποσότητες μπορείτε να τις ρυθμίσετε και εσείς ανάλογα με τα γούστα σας).
 Έπειτα, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, το αβγό, αλατοπιπερώνετε και αρχίζετε να ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια. Μετά, προσθέτετε το αλεύρι που έχετε πριν αναμείξει με τη σόδα και αναμειγνύετε καλά τα υλικά. Αν η ζύμη βγει αραιή, μπορείτε να προσθέσετε ακόμα λίγο αλεύρι. Τέλος, σκεπάζετε τη λεκανίστα με πετσέτα και την βάζετε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
 Σε τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο, απλώνετε μία-μία κουταλιές από το μείγμα, τηγανίζετε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, στραγγίζετε τους κεφτέδες από το λάδι σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρετε ζεστούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου