Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Σαρδέλες με ντομάτα και κάπαρη στο φούρνο

Υλικά:

 700 γραμμάρια σαρδέλες
 9-10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ξαλμυριασμένη
 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μουστάρδα
 2 ντομάτες μεσαίου μεγέθους λιωμένη στο μπλέντερ
 1 σφηνάκι λευκό κρασί
 Αλάτι
 Πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίστε και πλύνετε τις σαρδέλες. Τοποθετήστε τις σε ένα ταψάκι τη μία δίπλα στην άλλη και αλατίστε τις.
Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και να μαραθεί. Προσθέστε το σκόρδο και την κάπαρη και συνεχίστε να ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου. Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί.
Μετά προσθέστε την ντομάτα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη μουστάρδα, ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρώς.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε το περιεχόμενό του μέσα στο ταψί με τις σαρδέλες. Βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αερόθερμο) μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του χωρίς καθόλου υγρά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου