Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ψητή φέτα με λιαστή ντομάτα και κάπαρη

Υλικά:

10 λιαστές ντομάτες
120 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1 κ.γ. ξερή ρίγανη για την πάστα και 1 κ.γ. για τη φέτα
θυμάρι 1 κ.γ. για την πάστα και 1 κ.γ. για τη φέτα
200 γρ. φέτα κομμένη σε φέτες
2 κ.σ. κάπαρη

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις λιαστές ντομάτες σε ένα μπόλ. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ώστε να τις καλύψει. Αφήνουμε τις ντομάτες να μουλιάσουν για περίπου 20 λεπτά.
Στραγγίζουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το λάδι. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες και να ομογενοποιηθούν με το λάδι ώστε να έχουμε μια πάστα. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Η πάστα αυτή μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 2 βδομάδες στο ψυγείο, αρκεί να είναι αεροστεγώς κλεισμένη στο βαζάκι της.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού το 1/4 απο την ποσότητας της πάστας ντομάτας που φτιάξαμε. Τοποθετούμε τη φέτα πάνω απο την πάστα και περιχύνουμε τη φέτα με τη μισή ποσότητα της πάστας που έχει περισσέψει. Προσθέτουμε το θυμάρι, το λάδι και τη ρίγανη και τυλίγουμε τη φέτα με το αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ξετυλίγουμε τη φέτα. Πασπαλίζουμε με την κάπαρη και την υπόλοιπη πάστα και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου