Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Σημαντική η κάπαρη για την υγεία και τη μακροζωία

Αν σας αρέσει η έντονη, ξινή, αλμυρή γεύση της κάπαρης, θα είστε ευτυχείς να μάθετε ότι αυτό το μικρό σνακ πραγματικά βοηθά σε μεγάλο βαθμό στην προστασία της υγείας σας, καθώς και τον εμπλουτισμό των συνταγών σας.
Ερευνητές από την Ιταλία έχουν διαπιστώσει ότι ακόμη και οι μικρές ποσότητες από αυτά τα πράσινα μπουμπούκια που χρησιμοποιούνται συνήθως σε μεσογειακά πιάτα έχουν αρκετά αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή και άλλα φυτοχημικά που παρέχουν οφέλη για την υγεία.
Χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο προσομοίωσης της πέψης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κάπαρη αποτρέπει την οξείδωση του λίπους που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και της πέψης, ιδιαίτερα των κρεάτων. Βρήκαν επίσης ότι τα συστατικά της κάπαρης βοηθούν στην αναγέννηση της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε, καθιστώντας τη περισσότερο διαθέσιμη για χρήση στο σώμα. Και τα δύο αυτά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου για καρδιακή νόσο. Η κάπαρη περιέχει επίσης ισοθειοκυανικά, τα ίδια αντικαρκινικά συστατικά που  βρέθηκαν σε σταυρανθή λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των βλαστών μπρόκολου.Τα ισοθειοκυανικά είναι ικανά να διακόπτουν πολλά βήματα στην έναρξη του καρκίνου, και μπορούν να παρέχουν προστασία του DNA. (J Agric Food Chem 2007, 55: 8465-71).
Η κάπαρη είναι απίστευτα απλή στη χρήση, αλλά προσθέτει άρωμα και γεύση στα ψάρια και τα θαλασσινά, και υπέροχη γεύση σε συνδυασμό με το λεμόνι, ντομάτα, λευκό κρασί ή μαύρες ελιές. Απλά ανακατέψτε κάπαρη σε θαλασσινά ή ψάρι και απολαύστε!
Τα ποσοστά του καρκίνου και άλλων ασθενειών που σχετίζονται με την οξειδωτική βλάβη αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι τα αντιοξειδωτικά είναι πιο σημαντικό για την υγεία και τη μακροζωία τώρα από ότι παλιότερα. Συμπεριλάβετε πλούσια σε αντιοξειδωτικές τροφές στη διατροφή σας όποτε αυτό είναι δυνατό, για να εξασφαλίσετε την προστασία σας από την πρόωρη γήρανση με συμπληρωματικά αντιοξειδωτικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου