Υλικά:
2 φλιτζάνια του τσαγιού φάβα Σαντορίνης
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 ώριμη τομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 ½ κουταλιά της σούπας κάπαρη (στο αλάτι ή στο ξίδι)
1 κουταλιά της σούπας λευκό αρετσίνωτο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε την φάβα και την μαγειρεύετε με 4-5 φλιτζάνια νερό, σε χαμηλή θερμοκρασία, έως ότου πήξει και γίνει αρκετά παχύρρευστη. Την περνάτε από τον μύλο των λαχανικών ή από το μπλέντερ να γίνει μια εντελώς ομοιογενής παχύρρευστη κρέμα. Ετοιμάζετε τη σάλτσα της κάπαρης ως εξής: σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε την κάπαρη, την οποία έχετε ξεπλύνει καλά σε άφθονο νερό. Τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε την τομάτα, το κρασί, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 10-15 λεπτά. Σερβίρετε τη φάβα σε μια πιατέλα. Μ’ ένα κουτάλι δημιουργείτε στο κέντρο μικρά βαθουλώματα. Περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα κάπαρης και σερβίρετε αμέσως.
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 ώριμη τομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 ½ κουταλιά της σούπας κάπαρη (στο αλάτι ή στο ξίδι)
1 κουταλιά της σούπας λευκό αρετσίνωτο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε την φάβα και την μαγειρεύετε με 4-5 φλιτζάνια νερό, σε χαμηλή θερμοκρασία, έως ότου πήξει και γίνει αρκετά παχύρρευστη. Την περνάτε από τον μύλο των λαχανικών ή από το μπλέντερ να γίνει μια εντελώς ομοιογενής παχύρρευστη κρέμα. Ετοιμάζετε τη σάλτσα της κάπαρης ως εξής: σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε την κάπαρη, την οποία έχετε ξεπλύνει καλά σε άφθονο νερό. Τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε την τομάτα, το κρασί, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 10-15 λεπτά. Σερβίρετε τη φάβα σε μια πιατέλα. Μ’ ένα κουτάλι δημιουργείτε στο κέντρο μικρά βαθουλώματα. Περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα κάπαρης και σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου