Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Αλάδωτο πιλάφι με ελιές και κάπαρη

Υλικά:
  • 1,5 φλιτζάνι πιλάφι
  • 1 φλιτζάνι ελιές πράσινες
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:

 Βάζουμε στο μπλέντερ ή σε μηχάνημα τύπου μούλτι τον μαϊντανό, κρεμμύδι, σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε. Τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό σκεύος, προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό, την πιπεριά αφού πρώτα την έχουμε ψιλοκόψει,  τις πράσινες ελιές αφού τους έχουμε αφαιρέσει πρώτα τα κουκούτσια –εκτός και αν χρησιμοποιήσουμε πράσινες γεμιστές με πιπεριά ή αμύγδαλο-, την κάπαρη και όσο αλατοπίπερο μας πάει στη γεύση μας. Βράζουμε το πιλάφι σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Σβήνουμε και αφήνουμε το πιλάφι σκεπασμένο να πιεί τα υγρά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου