Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Πολύχρωμα ζυμαρικά με φρέσκο σολομό και κάπαρη

Υλικά:

250 γρ. κύματα ζυμαρικών με λαχανικά
2 φιλέτα φρέσκου σολομού, πλυμένα και κομμένα σε κύβους
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε κύβους
7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
ελάχιστο ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 γεμάτες κουτ. σούπας κάπαρη
1 κουτ. σούπας σάλτσα horseradish ή καυτερό ραπάνι τριμμένο

Εκτέλεση:

Βράζουμε και σουρώνουμε τα ζυμαρικά. Παράλληλα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διάφανα και προσθέτουμε τον σολομό. Ρίχνουμε ½ φλιτζ. τσαγιού νερό και το κρασί και αχνίζουμε τον σολομό για 3-4 λεπτά φροντίζοντας να ψηθεί, αλλά να μην σκληρύνει. Έπειτα, τον βγάζουμε από την κατσαρόλα και στον ζωμό που έχει μείνει προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Μόλις πάρουν βράση, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κάπαρη, πιπέρι και το γάλα, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σάλτσα horseradish ή το ραπάνι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά. Όταν πάρουν μια βράση, τα αδειάζουμε σε μια πιατέλα, βάζουμε από πάνω τον σολομό και σερβίρουμε αμέσως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου