Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Φάβα με σάλτσα κάπαρης

Υλικά:

1/2 κ. φάβα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
λάδι
αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα κάπαρης:

1 βαζάκι κάπαρη
1/2 βαζάκι καπαρόφυλλα
3 ξερά κρεμμύδια
2-3 φρέσκες ντομάτες
1/2 φ. κρασί
λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τη φάβα. Τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να τη σκεπάζει και τη βάζουμε να βράσει. Καθώς, βράζει, τη ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι στα τέσσερα. Ρίχνουμε λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, ώσπου να μαλακώσει και να γίνει πηχτός χυλός. Αν θέλουμε, την πολτοποιούμε και προσθέτουμε λίγο ακόμη λάδι.Στη δική μας περίπτωση δεν την πολτοποιήσαμε, αν και η λογική είναι να την πολτοποιούμε.

Σάλτσα Κάπαρης;

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε φετάκια. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, να ροδίσουν καλά. Προσθέτουμε την κάπαρη και τα καπαρόφυλλα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις ντομάτες σε κυβάκια, αποφλοιωμένες. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ώσπου να σωθούν τα υγρά και να μείνει με το λάδι της. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από τη φάβα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου