Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Μπακαλιάρος με κάπαρη

Υλικά:
1 κιλό µπακαλιάρος, ξαρµυρισµένος, σε κοµµάτια
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα
1 µατσάκι άνηθο, ψιλοκοµµένο
ξύσµα και χυµός από 2 λεµόνια, ακέρωτα
3 κ.σ. κάπαρη, ξαρµυρισµένη
2 κ.σ. φύλλα δυόσµου
αλάτι & πιπέρι

 
Εκτέλεση:

Αλευρώνουµε τον µπακαλιάρο από όλες τις πλευρές. Σε µια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε το λάδι σε µέτρια φωτιά. Τηγανίζουµε τον µπακαλιάρο 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουµε τα κρεµµυδάκια και τον άνηθο και τα αφήνουµε να σοταριστούν για 1-2 λεπτά. Σβήνουµε µε τον χυµό λεµονιού και προσθέτουµε ½ ποτήρι νερό. Χαµηλώνουµε τη φωτιά (από µέτρια σε χαµηλή), σκεπάζουµε µε καπάκι και µαγειρεύουµε για περίπου 8-10 λεπτά. Προσθέτουµε την κάπαρη, ανακινούµε κυκλικά την κατσαρόλα και µαγειρεύουµε για 2 λεπτά ακόµη. Αποσύρουµε από τη φωτιά, προσθέτουµε τον δυόσµο, το ξύσµα λεµονιού, αλάτι (αν χρειάζεται) και πιπέρι. Ανακινούµε καλά και σερβίρουµε αµέσως. 

Tip:Για να ξαρµυρίσετε την κάπαρη βάλτε τη σε ένα µπολ µε χλιαρό νερό για τουλάχιστον 20 λεπτά, σουρώστε την και ξεπλύνετέ την καλά µε άφθονο κρύο νερό.
Συνοδεύστε το φαγητό µε βραστές πατατούλες. Για να πάρουν γεύση, αφού τις βράσετε, προσθέστε τες στο φαγητό µαζί µε την κάππαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου