Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Νηστίσιμη μακαρονάδα με γαρίδες, κολοκυθάκια και κάπαρη

Υλικά:
4 μερίδες σπαγγέτι ή λιγκουίνι
20-25 γαρίδες μεσαίου μεγέθους
2 κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
2 κουτ. σούπας κάπαρη
1 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
1/3 φλιτζ. μπύρα
1 κουτ. σούπας (γεμάτη) μουστάρδα
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνιθο
ελαιόλαδο για σοτάρισμα

Εκτέλεση:

Βράζετε τα ζυμαρικά με άφθονο αλατισμένο νερό και τα διατηρείτε ζεστά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια για 1'-2'.
Προσθέτετε τις γαρίδες και σοτάρετε για 1' ακόμα.
Σβήνετε με την μπίρα και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε τον ζωμό των λαχανικών, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο. Αφήνετε να βράσει για 2'-3' σε δυνατή φωτιά και το τελευταίο λεπτό προσθέτετε την κάπαρη.
Περιχύνετε τα ζυμαρικά με το περιεχόμενο του τηγανιού και ανακατεύετε καλά.
Μοιράζετε σε πιάτα και σερβίρετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip1: Ο ζωμός λαχανικών μπορεί να είναι σπιτικός ή 1 κύβος λαχανικών διαλυμένος μέσα σε 1 φλιτζ. νερό. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προσέξετε το αλάτι, αν ο ζωμός σας είναι αλατισμένος.
Tip2: Αν δεν νηστεύετε, μπορείτε να προσθέσετε και 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα στο τηγάνι με τον ζωμό, προτού περιχύσετε το μείγμα στα μακαρόνια.
Tip3: Αν η κάπαρη που χρησιμοποιείτε είναι αλμυρή, θα πρέπει να την ξεβγάλετε μερικές φορές με νερό, προτού την ρίξετε στο τηγάνι. Αλλιώς, το φαγητό σας θα είναι πολύ αλμυρό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου