Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Μελέτες του εξωτερικού για την διατροφική αξία της κάπαρης

Η κάπαρη είναι εξαιρετικά πλούσια πηγή ασβεστίου, καλίου, μαγνησίου, νατρίου και ψευδαργύρου - κάτι που μετρήθηκε και σχετικά πρόσφατα (το 2005) σε μελέτη του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής του τουρκικού Πανεπιστημίου Selcuk στο Ικόνιο.
Επιπλέον, οι σπόροι της κάπαρης περιέχουν λιπαρά οξέα, η ανάλυση των οποίων έδειξε ότι ανήκουν, κατά κύριο λόγο, στην κατηγορία του λινολεϊκού οξέος, που συγκαταλέγεται στα ωφέλιμα και ευεργετικά για τον οργανισμό μας λίπη (η σχετική ανάλυση έγινε από το Γερμανικό Ινστιτούτο Έρευνας των Λιπιδίων στο Münster σε συνεργασία με το Πανεπιστημίο Selçuk).
Η κάπαρη, σύμφωνα με χημική ανάλυση που δημοσιεύτηκε στην «European Food Research (2000)», είναι πλούσια και σε φλαβονοειδή, όπως η κερκετίνη και η καμφερόλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου