Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Σαλάτα μπρόκολο με λιαστές ντομάτες, ελιές και σάλτσα κάπαρης

Υλικά:

2 φλ. (176γρ.) μπρόκολο σε μπουκετάκια 
1 (72γρ.) καρότο κομμένο σε φέτες 
4 (8γρ.) λιαστές ντομάτες κομμένες 
10 (40γρ.) ελιές χωρίς το κουκούτσι 
1 (3γρ.) σκελίδα σκόρδο 
(30ml) κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί  
2 (17γρ.) κουταλιές της σούπας κάπαρη πλυμμένη και στραγγισμένη 
1 (15γρ.) κουταλιά γιαούρτι (0% λιπαρά) 
1 πρέζα (0.4γρ.) αλάτι 
1 πρέζα (0,1γρ.) πιπέρι 
 ½ (0,75γρ.) κουταλάκι ρίγανη, κοπανισμένη 
3 (14γρ.) κουταλάκια ελαιόλαδο.

Εκτέλεση: 

Ρίχνουμε το μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια και το καρότο κομμένο σε φέτες, σε νερό που βράζει και το βράζουμε για 7 λεπτά, καλυμμένο.
Στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα αδειάζουμε στο μπολ με τα παγάκια και το κρύο νερό.
Βάζουμε σε μπλέντερ το σκόρδο, το ξίδι, την κάπαρη, το γιαούρτι, αλάτι - πιπέρι και χτυπάμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε μια σάλτσα.
Στρώνουμε τα λαχανικά σε πιατέλα, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου