Υλικά:
Ρίχνουμε το μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια και το καρότο κομμένο σε φέτες, σε νερό που βράζει και το βράζουμε για 7 λεπτά, καλυμμένο.
Στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα αδειάζουμε στο μπολ με τα παγάκια και το κρύο νερό.
Βάζουμε σε μπλέντερ το σκόρδο, το ξίδι, την κάπαρη, το γιαούρτι, αλάτι - πιπέρι και χτυπάμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε μια σάλτσα.
Στρώνουμε τα λαχανικά σε πιατέλα, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
2 φλ. (176γρ.) μπρόκολο σε μπουκετάκια
1 (72γρ.) καρότο κομμένο σε φέτες
4 (8γρ.) λιαστές ντομάτες κομμένες
1 (3γρ.) σκελίδα σκόρδο
(30ml) κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
2 (17γρ.) κουταλιές της σούπας κάπαρη πλυμμένη και στραγγισμένη
1 (15γρ.) κουταλιά γιαούρτι (0% λιπαρά)
1 πρέζα (0.4γρ.) αλάτι
1 πρέζα (0,1γρ.) πιπέρι
½ (0,75γρ.) κουταλάκι ρίγανη, κοπανισμένη
3 (14γρ.) κουταλάκια ελαιόλαδο.
Εκτέλεση:
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια και το καρότο κομμένο σε φέτες, σε νερό που βράζει και το βράζουμε για 7 λεπτά, καλυμμένο.
Στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα αδειάζουμε στο μπολ με τα παγάκια και το κρύο νερό.
Βάζουμε σε μπλέντερ το σκόρδο, το ξίδι, την κάπαρη, το γιαούρτι, αλάτι - πιπέρι και χτυπάμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε μια σάλτσα.
Στρώνουμε τα λαχανικά σε πιατέλα, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου