Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Πικάτα κοτόπουλου με προσούτο


 Υλικά:

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
8 φέτες προσούτο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουτ. σούπας κάπαρη
1 λεμόνι
4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
½ φλιτζάνι αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
γάντια μίας χρήσης

Εκτέλεση:

Κόψτε τα φιλέτα του κοτόπουλου οριζόντια σε 2 φέτες το κάθε ένα. Αλατοπιπερώστε και αλευρώστε κάθε φέτα κρέατος. Ψιλοκόψτε το προσούτο και κόψτε το ένα λεμόνι κατά μήκος στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες.  Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τις φέτες του κοτόπουλου. Βγάλτε τες από το τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και το προσούτο και σοτάρετε τα σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά. Προσθέστε 125 ml νερό, τις φέτες του λεμονιού και βράστε την σάλτσα για 5 λεπτά. Ρίξτε τον χυμό λεμονιού, το φρέσκο θυμάρι και περιχύστε με την σάλτσα τα φιλέτα του κοτόπουλου. Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου