Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Κοτόπουλο marbella

Υλικά

6 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
1 κεφάλι σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού αποξηραμένα ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι με πιπεριά (μικρό μέγεθος, ή κόψτε μεγαλύτερα)
1/2 φλιτζάνι κάπαρη με λίγο χυμό
6 φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο πυρέξ, βάλτε το κοτόπουλο, το σκόρδο, τη ρίγανη, το πιπέρι, το ξίδι, το λάδι, τα δαμάσκηνα, τις ελιές, την κάπαρη και τα φύλλα δάφνης. Σκεπάστε και αφήστε το να μαριναριστεί για μια νύχτα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Τακτοποιήστε το κοτόπουλο σε ένα ενιαίο στρώμα στο ταψί και ρίξτε τη μαρινάδα από πάνω. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ρίχνουμε το λευκό κρασί. Ψήστε 35-40 λεπτά, ακάλυπτο, αλείφοντας συχνά με το ζουμί του. Τοποθετήστε σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό το πιάτο βελτιώνεται μετά από μια-δυο μέρες.

ΚΑΠΑΡΗ ΤΗΝΟΥ SUPERFOODS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου