Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΤΑΓΗ με ΚΑΠΑΡΗ

Μεζές με κάπαρη και φρέσκα κρεμμυδάκια

Η συνταγή προέρχεται από έναν παραδοσιακό νηστήσιμο μεζέ από την Τήνο. Σερβίρεται ως ορεκτικό με φρέσκο, τραγανό ψωμί ή παξιμαδάκια ή γίνεται γευστικότατη σάλτσα που συνοδεύει πατάτες βραστές, κουνουπίδι και σαλάτες ζυμαρικών. Βασικό ρόλο στη γεύση της παίζει σαφώς η ποιότητα της κάπαρης, γι' αυτό μην χρησιμοποιήσετε τις κοινές που βρίσκετε στα σουπερμάρκετ αλλά ελληνική Τηνιακή Κάπαρη.

Υλικά
  • 1 φλιτζάνι κάπαρη, κατά προτίμηση διατηρημένη σε αλάτι, αφού ξεπλυθεί καλά κάτω από τρεχούμενο νερό
  • το λευκό και πράσινο μέρος από 4-5 χοντροκομμένα κρεμμυδάκια
  •  4 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι κρύο πουρέ πατάτας
  • ¼ φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 κλωνάρια άγριο μάραθο ή άνηθο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στο μπολ του μπλέντερ ρίχνετε την κάπαρη, τα κρεμμυδάκια, το λεμόνι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια. Προσθέτετε την πατάτα, το ελαιόλαδο, μάραθο ή άνηθο, πιπέρι και χτυπάτε το μίγμα ώσπου να αποκτήσει παχύρευστη υφή. Δοκιμάζοντας διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και αρωματικά. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για περίπου τρεις ώρες ή και ένα βράδυ πριν το σερβίρετε, καθώς χρειάζεται αρκετός χρόνος μέχρι οι γεύσεις να ενωθούν αρμονικά.

Συνοδέψτε το με Τηνιακό Ρακάκι.

Καλή σας όρεξη!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου